نگهداری صحیح انواع لباس
قانون شماره یک : دقت در خرید لباس!
اولین قانون مراقبت از لباس, توجه به خرید لباس با کیفیت است. اگر لباس از بهترین پارچه با بهترین خرجکار ساخته شده باشد (دوخت خوب ؛ درزهای محکم ؛ سجاف و گردن های روکار) کار شما راحت تر می شود. اطمینان حاصل کنید که دوخت لباس و تمام تزئینات محکم باشد . برای اطمینان از کیفیت لباسی که خریداری میکنید چه در خریدهای اینترنتی و چه در خریدهای حضوری, بهتر است سراغ برندهای معتبر و تولید کننده های سرشناس بروید. مثلاً در بحث خرید لباس کار و انواع لباس فرم اداری مانند مانتو اداری, کت و شلوار اداری و … بن بیگی برندی معتبر است که در عین اینکه قیمت های بسیار رقابتی دارد, کیفیت را هرگز فدای کمیت نخواهد کرد.
قانون شماره 2 : شستشوی صحیح لباس
همیشه جیب ها را خالی کنید ، زیپ های لباسها را انتها بالا ببرید ، سنجاق ها ، نشان ها و تزئینات ظریف مانند گل های روبان را قبل از شستن لباس جدا کنید. به عنوان مثال یکی از مشکلات معمولی که بعد از شستن لباس ها مشاهده میشود, این است که در یکی از لباس ها دستمال کاغذی جامانده و حالا بعد از لتمام شستشو توسط ماشین لباسشویی تمام لباس های دیگر پر از پرزهای دستمال کاغذی شده اند. همچنین قبل از شستن لباس ها, آنها را متناسب با رنگ جدا کنید تا از رنگ پس دادن دادن روی لباس های دیگر جلوگیری گردد. مثلا مانتو شلوارهای اداری رنگ تیره و مقنعه اداری رنگ روشن را به صورت جداگانه برای شستشو ارسال کنید. یکی دیگر از مواردی که در شستشوی انواع لباس لازم است رعایت کنید, دقت در این مورد است که مثلا لباس کاری که لکه های روغن دارد را با لباس های دیگر , به صورت یکجا شستشو نکنید. یا مثلا لباس کارهایی که در مشاغلی مورد استفاده قرار میگیرند که افراد با مواد شیمیایی خاصی سر و کار دارند, باید به صورت مجزا شسته شوند.
قانون شماره 3 : زیر و رو کردن لباس
زیر و رو کردن لباس به سمت داخل قبل از شستشو یکی دیگر از ایده های خوب برای حفظ ظاهر لباس است.
قانون شماره 4 : تعداد دست لباس در هر شستشو
ماشین لباسشویی را بیش از حد پر نکنید و همچنین بیش از حد از مواد شوینده استفاده نکنید. استفاده بیش از حد از مواد شوینده روی بعضی از انواع پارچه ها اثرات مخربی به همراه خواهد داشت. اگر لباستان را از یک فروشنده حرفه ای و معتبر تهیه کنید, حتما در هنگام خرید این نکات را به شما گوشزد خواهد کرد. ما در شرکت طراحی لباس کار و لباس فرم بن بیگی , در هنگام تحویل لباس کار و یا لباس فرم به مشتری, توصیه های لازم را به منظور شستشوی مناسب و نگهداری طولانی مدت تر از محصولات به مشتریان ارائه خواهیم داد.
قانون شماره 5 : قانون یکبار استفاده از لباس :
جوراب و لباس زیر را بیش از یک بار نپوشید. این موضوع یک مورد اساسی برای رعایت بهداشت و همچنین برای مهارت های آداب اجتماعی بسیار مناسب است. هیچ کس دوست ندارد که دیگران از او فاصله بگیرند. اما اگر متوجه شدید که این اتفاق در حال رخ دادن است, هیچ کس دلیل آن را به شما نمی گوید و ممکن است شما هرگز ندانید که دلیل آن بوی بد شما است.
قانون شماره 6 : شستشوی بعضی از لباس ها تخصص میخواهد
اگر لباس بسیار گران قیمت یا لباسی دارید که فقط باید خشکشویی شود، خودتان خطر تمیز کردن آن را نپذیرید. حداقل در دو سه مرتبه اول, کار را به متخصصان واجد شرایط بسپارید. بهترین خشکشویی را که در مجاورت خود دارید انتخاب کنید. به یک مکان ارزان بسنده نکنید – مطمئناً لباس خود را به خاطر به خطر نیانداختن پس انداز خراب خواهید کرد. لباس هایی از جنس مخمل ، ابریشم ، و ساتن گران قیمت, بهتر است برای تمیز کردن به خشکشویی ها سپرده شود. کت و کت و شلوارهای خیاطی نیز بهتر است خشکشویی شوند تا ظاهر آراسته ابتدایی شان را تا حد ممکن حفظ کنند.
قانون شماره 7 : جدا کردن لباس در شستشو با توجه به نوع پارچه
ملافه های تختخواب (ملافه ، روبالشی) و حوله ها (حوله های آشپزخانه ، حوله های روشویی) را جدا از لباس ها بشویید. این پارچه ها پرز می دهند و دردسر جدیدی را برای شما ایجاد میکنند.
قانون شماره 8 :
در صورت امکان لباس زیر را با دست بشویید. اما اگر فرصتی برای این کار ندارید ، لباس های زیر را را در کیسه لباس زیر در ماشین لباسشویی بشویید.
قانون شماره 9 : شوینده های خانگی برای جلوگیری از حساسیتهای پوستی
شوینده های خانگی مانند شوینده های خریداری شده از فروشگاه عملکرد تقریباً یکسانی دارند. خودتان میتوانید در منزل شوینده تهیه کنید. بعضی از شوینده های کارخانهای ممکن است واکنش های آلرژیک ایجاد کنند, در حالی که شما روحتان هم از این موضوع خبردار نیست. اگر علائم آلرژی پوستی دارید ، معمولاً مواد شیمیایی موجود در شوینده هایی که برای شستن لباس استفاده می شوند ، مقصر اصلی هستند. اگر به آلرژی حساس هستید و مجبور به استفاده از شوینده های خریداری شده در فروشگاه هستید از یک شوینده با ph خنثی استفاده کنید.
قانون شماره 10: قانون خشک کردن لباسهای رنگی
بهتر است لباسهای رنگی را به دور از تابش مستقیم آفتاب یا برای مدت زمان کوتاه آویزان کنید. لباسهای رنگی ممکن است با قرار گرفتن در معرض نور خورشید کم رنگ شوند. فرض کنید صبح شنبه لباس فرمتان را به پوشیده اید و به محل کار میروید که ناگهان متوجه تفاوت رنگ مانتو شلوار اداری خودتان با مانتو اداری های بقیه همکاران میشوید. اصلا احساس خوشایندی نیست! . با اینکه مستقیماً با کت و شلوار اداری تان سر یک جلسه مهم حاضر میشوید و متوجه اختلاف رنگ بین لباس خود و سایر همکارانتان میشوید.
قانون شماره 11:
لباس های شسته و خشک شده را جمع کرده و مرتب داخل کمد لباس قرار دهید و اجازه ندهید که بعد از شستشو برای ساعات طولانی داخل ماشین لباسشویی قرار داشته باشند. قرار گرفتن لباس ها به صورت نامرتب در داخل ماشین لباسشویی هم اینکه باعث ایجاد بوی نامطبوع نم در داخل ماشین لباسشویی خواهد شد, و هم اینکه شاید در مواردی منجر به بروز انواع قارچ و عارضه های پوستی بشود.
قانون شماره 12
ژاکت و سایر لباسهای کشسان را آویزان نکنید (مانند لباسهایی که با پارچه های بافتنی تولید شده اند). بهتر است این لباس ها تابشو ندو به صورت صاف داخل کشوها قرار بگیرند.
قانون شماره 13
کمد لباس خود را با تمام البسه ای که دارید پر نکنید. بهترین راه این است که لباس های غیرفصل یا لباس های مخصوصی که فقط در مناسبت های خاص مورد استفاده قرار دارند, در فضایی دیگر مانند چمدان یا بگ های مخصوص نگهداری بشوند. به این ترتیب هنگامی که قصد انتخاب لباس دارید, به همه گزینه های ممکن در اسرع وقت دسترسی خواهید داشت.
قانون شماره 14
از آویزهای مناسب استفاده کنید – آویزهای گرد برای استفاده به عنوان آویز شلوار و شال مناسب هستند. آویزهای فلزی بسیار نازک (روکش پلاستیکی) ارزان هستند اما برای آویختن لباس های گران قیمت شما چندان مناسب نیستند. هرگز پارچه های مرطوب را به این آویزهای فلزی آویزان نکنید. اگر ترک کوچکی روی پوشش پلاستیکی ایجاد شود ،فلز روی پارچه لکه میاندازد. اگر کت و شلوار / کتی دارید که سفارشی دوزی شده است, از آویزهای مخصوص آن استفاده کنید.
قانون شماره 15
اگر قرار است لباسهایتان برای مدت زیادی به آویز متصل باشند، اطمینان حاصل کنید که در فواصل منظم چین خوردگی را عوض می کنید. در غیر این صورت ممکن است خط تا شده از بین برود.
قانون شماره 16
پس از پوشیدن لباس اگر متوجه شدید که لکه ای در لباس شما بوسیله نشت مواد غذایی و یا کثیفی ایجاد شده است ، بلافاصله آن را با استفاده از دستمال / پارچه مرطوب پاک کنید . با گذشت زمان (زمانی که برای رسیدن به خانه و تمیز کردن آن طول می کشد) ممکن است لکه برای همیشه ماندگار بشود . (اگر احساس می کنید پارچه لباس شما با تمیز کردن محل لک, رنگ پس میدهد ، این کار را انجام ندهید ؛ در این صورت فقط عامل ایجاد لکه(غذا و یا هر چیز دیگر) را پاک کنید و در اولین فرصت ممکن به خشکشویی مراجعه نمایید.
قانون شماره 17
برس کشیدن لباس با استفاده از برس کوچک میتوتند از لباسهایتان در مقابل گرد و غبار محافظت نماید . همچنین برس زدن برای از بین بردن پرزهای لباس نیز مفید است.
قانون شماره 18
پس از پوشیدن لباس در صورت مشاهده پارگی در آن ، بلافاصله آن را ترمیم کنید. منتظر نمانید که بعد از شستشو, لباستان را تعمیر کنید و یا پیش خیاط تعمیرکار بروید – شستشو باعث بزرگتر شدن سوراخ می شود.
قانون شماره 19
بعد از اینکه لباس خاصی پوشیدید و این بار نمی خواهید آن را بشویید ، علائم رطوبت ، حتی عرق را بررسی کنید. قبل از اینکه آن را داخل کمد قرار دهید لباستان را در جایی که هوای آزاد جریان دارد و یا زیر پنکه آویزان کنید تا خشک شود . رطوبت باعث ایجاد بوی بد (به خصوص از طریق عرق) می شود. رطوبت گیر در اتاقی که کمد لباس وجود دارد می تواند به کنترل رطوبت کمک کند.
قانون شماره 20
در مورد نحوه برخورد با الیاف پارچههای مختلف مطالعه کنید و بیاموزید . برای دستورالعمل مراقبت از انواع پارچه ها در مجله بن بیگی در طی زمان مطالب آموزشی جالبی را به شما به اشتراک خواهیم گذاشت.