داستان تکامل لباس فرم و لباس کار

داستان تکامل لباس فرم و لباس کار

در طول سالها ، ما شاهد تغییر شیوه کار ، سیاست ها و شرایط کار بوده ایم. لباس کار نیز با تکامل غریبه نیست. تاریخ لباس کار بسیار متنوع است و مشخصه آن – شرایط محیطی, اجتماعی, اقتصادی و فرهنگی نسلی است که آنها را می پوشید.

در واقع هیچ تعریف و توصیف واحدی از شکل ظاهری لباس کار و لباس فرم وجود ندارد. در یک کشور ، نیازی به ذکر فرهنگ سازمانی شرکت ها نیست،  نوع لباس فرم کارمندان آن شرکت تا حد زیادی می‌تواند تعیین کننده فرهنگ سازمانی حاکم بر آن کشور باشد.  مثلا در کشور ما استفاده از مانتو اداری به عنوان لباس فرم بسیار رایج و جا افتاده است, ولی همین پوشش در کشورهای دیگر با فرهنگ متفاوت مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

اما فرهنگ تنها کاتالیزور برای تغییر در تاریخ لباس کار نیست. سن و تجربه اجتماعی نیز عوامل مهمی در این بخش هستند. برای برخی از مربیان و شخصیت های تجاری مانند Mireille Guiliano نویسنده فرانسوی ، لباس به عنوان  بخشی از برند شماست – که پیامی را به همکاران ، رئسا، و مشتریانتان منتقل می کند.

تاریخچه لباس کار

 قرن 17 تا 18-عصر دادگاه ها

پوشیدن لباس کار از اوایل قرن هفده آغاز شد ، به ویژه در زمانی که کارمندان دادگاه های اروپا مجبور به پوشیدن لباس های متحدالشکل بودند. این لباس غیرنظامی که بعداً لباس کار نامیده شد، در موارد و در دوره های کاری خاصی, مورد استفاده قرار می‌گرفت. لباس کارها در این زمان معمولاً توسط کارفرمایان تهیه می‌شدند و اغلب رنگ ها و نشان های مشخصی برای نشان دادن درجه و عملکرد کارمندان داشتند .

سربارهای دادرسی اولین لباس فرم در اروپا بودند. لیور از واژه فرانسوی livrer گرفته شده است که به معنای “تحویل” است. لیورها توسط پیش خدمتان در خانه ها استفاده می شد. گرچه فرم های دادگاهی از نظر سبک و فرم، ساده و اسپارتایی بودند ، اما نشان ملی ، و یا نشان خانوادگی در  دکمه ها و پیراهن های لباس کار ظاهر می شد. این امر در آن زمان به یک روند و هنجار تبدیل شد: هر چقدر لباس فرم از جزئیات و تزئینات بیشتری برخوردار بود ، انتظار می رفت فرد دارای مقام اجتماعی بالاتری باشد. از طرف دیگر ، در آلمان ، فردریک دوم حکم کرد که کارمندان پست باید لباس متحدالشکل بپوشند ، و منظور او از کت های آبی با دکمه های سرتاسری و یقه های نارنجی بود. مانند سایر کشورهای اروپایی ، لباس فرم در آلمان قرن 18 از نظر درجه خدمتکاری متمایز بود. بنابراین ، مدیران پست لوازم جانبی متفاوت تری از متصدیان پست استفاده می کردند. لباس فرم پس از آن، هدف دوگانه ای را دنبال می کرد: جدا کردن خادمان از عموم مردم و نشان دادن وضعیت مالی

لباس کار در قرن نوزدهم

 در این زمان، تمایزات و درجات طبقاتی پیچیده تر شدند. لیورها هنوز به طور گسترده ای ارائه می شدند ، به حدی که افراد بیش از یک ست لباس کار در روز می پوشیدند. با گذشت زمان، دوره سرخپوشان از بین رفت و جای خود را به ژاپنی های زیبا داد که در موقعیت های رسمی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. خدمتکاران نیز  کت می پوشیدند. در بیشتر ایالت ها، لباس فرم برای کارمندان دولت باید با پارچه های نقره ای و کهنه دوزی شده تهیه می شد. در مقابل، دوك برونزویك می خواست كه كارمندان از یونیفرم هایی با رنگها و طرحهای متنوع استفاده كنند. پروس و بایرن کدهای سختگیرانه تری داشتند. لباس فرم  باید یک رنگ داشته باشد ، معمولاً سایه آبی تیره.

افسرانی که توانایی شخصی سازی لباس شخصی خود را نیز داشتند, باید از مقررات تعیین شده توسط دولت پیروی می کردند که شامل رعایت الگوها و تزئینات مورد نیاز برای هر درجه بود.

لباس کار قرن 20 تا 21

 در آغاز قرن ، لباس های کار ترند شدند. نسل خاموش، که بین سالهای 1925 و 1945 کار می کردند، پیامدهای ویرانگر ناشی از رکود بزرگ را به چشم دیدند. لباس فرم های زیبا و تزئین شده از بین رفته بود. در عوض ، لباسهای محافظه کار، کدر و خاموش ، جای آنها را گرفتند. تمرکز بر این بود که شرکت ها را از ابتدا بسازیم و در هزینه ها تا حد امکان صرفه جوتر باشیم  و اینکه هر کارمند را با توجه به درجه و میزان اهمیتش برای شرکت متمایز کنیم.

پس از جنگ جهانی دوم ، شرکت ها شاهد ظهور Baby Boomers ها بودند که در زمان تغییرات اجتماعی بزرگ و جنبش های سیاسی رادیکال رشد کرده بودند. رویکرد انعطاف پذیرتری نسبت به زندگی و کار وجود داشت که مستقیماً بر لباس کار تأثیر می گذاشت. هم کارمندان و هم کارفرمایان برای بیان درجه و البته نشان دادن میزان اهمیت‌شان برای شرکت نوع پوشش و لباس کارشان را انتخاب می‌کردند.

اما همانطور که نسل X  وارد دنیای کار شدند، دنیای مد و دنیای کسب و کار با هم نوعی مقابله پیدا کردند. این نسل از کارگران هم فکر بودند و به خاطر انجام کار به معروفیت رسیده بودند. لباس کار به اندازه لباس های دهه 50 و 60 پر زرق و برق نبود ، اما جای خود را به لباس های شلوغ شرکت ها با یقه های بلند دادند. چاشنی پررنگ بودن لباس ها، جوابی در تقابل با جو بی روح شرکت ها بود.

با این حال ، این مدت زیادی طول نکشید ، زیرا به زودی با ظهور نسل Y, کارگران طرح های خلاقانه ای را در لباس کار به دست آوردند. قدرت این نسل  داشتن نوآوری و خلاقیت بود. این برهه زمانی، دوره ای خاص بود ،  در آن زمان ممکن بود، یک پیراهن رنگی و یک کیف دستی عجیب و غریب به عنوان لباس کار مورد استفاده قرار بگیرد. برچسب های طراحان، وجه تمایز آنچنانی نبود. هدف اصلی پیروی از مد روز و در عین حال احساس راحتی در لباسی بود که بتن داشتند.

لباس کارهای امروزی

 مرز بین لباس کارهای رسمی و غیر رسمی نامشخص است، زیرا افراد به آزمایش و خلاقیت بیشتر در مورد آنچه که می پوشند تشویق می شوند. مد، عملکرد و راحتی مهمترین مواردی هستند که طراحان لباس کار به آن توجه می کنند. کدهای لباس (dress code)انعطاف پذیرتر شده اند و جای خود را به فردیت هر کدام از کارمندان داده‌‌اند. امروز به دفتر هر کارخانه ای بروید ، ترکیبی از شیک بودن فرانسوی ، مد آنارشیک ژاپنی ، راحتی آمریکایی و حساسیت انگلیسی را در یک اتاق مشاهده خواهید کرد. در حالی که برخی از شرکت ها هنوز مقرراتی در طراحی لباس کار، به ویژه برای مشاغل مهم دارند. پیراهن های کار از پنبه ساخته شده است و به کارمندان اجازه داده می شود تا برای راحتی بیشتر با شلوار جین لباس بپوشند.

همانطور که آنجلا بارنارد از mylondonstylist.co.uk می گوید، شرکت ها باید از دیکته کردن اجباری دِرِس کد به کارکنان اجتناب نمایند. بلکه باید کارمندان خود را تشویق کنند تا برای نشان دادن مارک تجاری شرکتشان هوشمندانه لباس بپوشند. لباس های کار ، مانند لباس های روزمره شما ، پیامی ارسال می کند، بنابراین افراد باید در مورد آنچه می پوشند نیز فکر کنند تا پیام های متفاوتی برای مشتریان و همکاران خود ارسال نکنند.

به عنوان مثال یک شرکت فعال در زمینه تأمین عایق را در نظر بگیرید که از لباس فرم به  برای تقویت حضور نام تجاری خود استفاده می کنند. لباس کار آنها شخصی دوزی شده است است و بنابراین جلوه ای حرفه ای به تجارت آنها می بخشد.

اکنون مردم در سراسر جهان برای مد لباس می پوشند. صنعت لباس کار به طرز چشمگیری متحول شده است. در دوران مدرن ، لباس کار و لباس فرم به مردم احساس هویت می دهد. توصیه ما به شما این است که  وب سایت ما را به آدرس https://benbeygi.com برای خرید لباس کارهایی با کیفیت بالا بررسی کنید. ما حتی می توانیم لباس فرم شما را برای شما طراحی کنیم ، با ما در تماس باشید و از مشاوره رایگان با متخصصین طراحی ما استفاده کنید. از شنیدن صدای شما خوشحال خواهیم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست تماس با من

راهنمای فرم

⚫ این فرم جهت درخواست شما از کارشناسان ما برای برقراری تماس می باشد

⚫ در اولین روز کاری و در ساعت اداری منتظر تماس ما باشید

⚫ فیلد های دارای * الزامی می باشند

 

با کارشناسان ما در واتساپ ارتباط برقرار کنید
//
واحد فرم اداری
آنلاین
//
واحد لباس کار
آنلاین
//
واحد بیمارستانی و رستورانی
آنلاین
//
واحد کیف و کفش چرم
آنلاین
//
پشتیبانی
آنلاین